Sider

Thursday, March 27, 2014

Plus size basis garderoben - den billige måde at se godt ud hver dag

Plus size basis garderoben - den billige måde at se godt ud hver dag


Jeg ved ikke om I kender det, men jeg ser ofte venner, kolleger og fremmede på gaden og tænker "hold op, hvor er de flot klædt, men hvad ER det der gør det så flot?" Det er som regel ikke lange, fancy kjoler og store dyre smykker. Det er heller ikke en LV taske svunget over armene eller nøglen til en Lexus. Men hvad er det SÅ? Det er basis! Det er ganske enkelt, men ganske elegant. Jeg har her samlet nogle af de basis-ting, som jeg mener man skal have som basis i sin garderobe. Jeg vil selv gå ud og shoppe efter denne liste, da jeg mangler mange ting :) Det nemmeste er at starte fra en ende af, så jeg bevæger mig oppefra og ned :)


Når det er så koldt, er det vigtigt med varme ører, hænder og hals.
Huen fra H&M koster 40,- og fåes i fem farver. Den sorte er dog en klassiker, der går til alt.
Jeg har haft SÅ meget ondt i halsen i vinteren, så et varmt tubetørklæde som dette fra Ellos er et must! jeg har selv dette blå-grå, der er skønt varmt <3 Lige nu er det på tilbud til 39,- og det kommer i mange farver :)
Vanter er et MUST og for 25,- hos Asos har jeg fundet nogle sorte basis-vanter med en fin sløjfe på <3
Jeg har altid tre par vanter, da jeg som regel smider dem væk, glemmer dem på arbejde eller får dem beskidte, når jeg leger med mine hunde :D

NÅ, nok om VINTER-garderoben :)
Et fint halstørklæde med print kan faktisk redde næsten et hvert kedeligt outfit OG en begyndende halsbetændelse :) Jeg er ret vild med skulls og elsker mit halstørklæde fra H&M. Det er også perfekt til den rockede stil og kan give kant til de feminine og minimalistiske.

Så går vi til toppene :)
Det mest basis-agtige i hele verden må være stroptoppe og dem får man næsten kastet i nakken.
Øverste række er alle tre til 80,- fra H&M
En langærmet version skal man også helst have og disse to fra Dorothy Perkins i hhv hvid og sort version koster 70,- så de er til at komme i nærheden af.
Den sidste her på siden er leopardplettet og til samme pris som de langærmede. Nogle mener det er basis, at have noget med leopard og jeg er én af dem :D
Blazere kan gøre underværker for et look og de kommer aldrig til at gå af mode. Det er ikke det nemmeste at finde en billig blazer, når man er plus size, men jeg har gjort mit bedste :)
Vi starter hos H&M med en måske lidt kedelig og klassisk version 349,- 
Er man til lidt mere farve og vil være med på pariser-nude-bølgen, er denne fra Ellos til 300,- meget bedre.
Hos Bubbleroom er denne korte, lidt biker-agtige model, som jeg synes er megafed! Den er til 319,-
Tidligere har jeg skrevet lidt om den maritime mode og jeg elsker bare sailorlooket! Denne blazer fra Ellos til 400,- kunne godt gå hen og blive mit næste køb! Den er også af jersey og er mindre formel og mere behagelig end de andre :) Vi slutter hvor vi starter - hos H&M. Til 249,- er denne åbne blazer dne næstbilligste. Jeg har den selv og den er rigtigt god :)


Vi fortsætter med noge jakker :) Man SKAL jo ikke have én af hver slags, men her er mit bud på nogle gode basisjakker.
Dem der har læst mit forrige indlæg vil nok genkende den frøste - bikerjakken. Denne model fra NewLook er meget lig den jeg selv har, som har holdt nu fire år. Det er 100,- om året og så er den jo ikke dyr ;)
En denimjakke er også næsten uundværlig; den er fed som alternativ til en cardigan og god, når det er for varmt til en rigtig jakke. Denne version er lidt oversized og kommer fra ASOS til 250,-
Jeg er en sucker for army-looket der holder lidt endnu og fra Zizzi på Ellos fandt jeg denne til lige under 400,-
En parka som denne fra ASOS, er lidt varmere og der er desværre nok et par kolde dage tilbage :S
I samme boldgade har vi uldjakken - her fra Ellos til 300,-
Den sidste er bomberjakken, der igen i år er super populær. Dorothy Perkins har lavet denne sorte version til 300,-Så kommer vi til cardigans! Det er ikke det svenske band jeg hentyder til, men i mine øjne én af de vigtigste beklædningsgenstande :) Jeg har kigget på en del og det er faktisk sværere end jeg havde forventet. Det lykkedes dog til sidst :)
Først har vi den supermoderne version fra H&M. Dyreprintet er på vej ind igen og det er jeg RIGTIG glad for! En printet cardigan kan gøre et par enkle jeans meget mere spædende og i det hele taget er de bare fede :) En ensfarvet cardigan, der IKKE er sort skal vi også have. Ellos har et fint bud til bare 100,-. De har også den næste, der med sin koral-nude-fersken (hvad hedder det??) farve er helt med på moden fra Paris :) Den er lidt tykkere i det og god mens det er koldt, når læderjakken er kommet på :) Den koster 140,-
Vi slår et smut forbi H&M igen. En åben cardigan med lidt længde er superfin og denne enkle, sorte i løst strik er bare SÅ skøn <3 179,- for den. Vi slutter af hos Ellos, hvor denne lidt bulky og oversize sag til 120,- er fra. Den er god over lyse jeans, men pas på, hvis du er pæreformet!
Så kommer vi til t-shirts :)
Blomster, "modestatements", sport og det lidt slidte look er in og det er heldigvis nemt og billigt at finde t-shirts vi kan være i.
For 80,- har H&M denne fede mode-print shirt. Man skal helst have ihvertfald én sort t-shirt i basisgarderoben og denne er et godt valg, da den er lidt løs i det. Den er fin under eks en hvid blazer.
Junarose går all-in med blomsterprintet på denne fede t-shirt til 80,-. Til de lidt sporty har Yours Clothing  lavet denne version. Den har også det populære dyre-tema. Den koster 70,-. Tilbage hos H&M er denne v-hals der er supergod til os med former, da den forlænger kroppen og giver fokus på barmen :)
Til sidst er der den seje "TRY"-printede fra Junarose. Den er på tilbus til 80,- lige nu.Så er det jeans-tid! For få år siden gik jeg ALDRIG i jeans; kun bukser af én eller anden årsag. Jeg ved ikke hvorfor, men nu går jeg faktisk KUN i jeans! Her har jeg samlet lidt, som passer til os med former :)
Jeggins er supergode under en kjole eller tunika og H&M har lige fået disse mellemblå til 179,-
Sorte jeans er et must og vi bliver lige hos H&M med disse, som jeg selv har og er meget glad for. De koster 250,- Skal det være råt (måske lige så råt som Gemma Teller fra SOA?) er disse fra Forever 21, der ENDELIG sender til Danmark!!). 240,- er ikke slemt. De blev også lavet i camo-version. Dem nåede jeg at få fat i og de er superfine  med masser af stretch i:) De næste på listen er også fra Forever21. De koster kun 120,- og er bare klassiske skinny jeans i den fine, mørke farve der er god til kurvede numser.
Højtaljede jeans er gaven til dig, der har topmave og ikke vil vise den frem. Disse giver den flotteste figur og lige nu er de sat ned til bare 100,-! Vi slutter hos Ellos der har disse klassiske bootcut jeans. De giver en god balance i figuren ig er gode til især æbler og pærer :) 179,- for dem.Sko <3 
Ja, vi kommer ikke udenom dem - heldigvis! Jeg går stort set altid i bikerstøvler eller ballerinaer, men det er ikke altid det bedste fodtøj. Mange af os pluspiger døjer med brede fødder og tykke vriste, så jeg har prøvet at finde hvad der passer til kurvede konvolutter :)
Stiletter er hverken behagelige eller nemme at gå på og jo mere vægt man lægger i, jo mere ondt gør det :( Yours har lavet disse fine, quiltede pumps med en bred halv-kilehæl. De er perfekte til en bytur der varer hele natten. Lige nu er de sat ned til en hund!
Ballerinaer får man ALDRIG nok af! Jeg er vild med dem fra Ellos, der har plads til mine brede fødder uden at være grimme og klodsede! 99,- koster de og de holder rigtigt godt og kommer i mange fine farver.
Til de lidt koldere dage, som vi jo desværre stadig har, er støvler det perfekte valg. MEN! Når man måler 45 cm i læggen, er det næsten umuligt at finde et par man bare kan drømme om at lukke :( Jeg fandt de fede biker-agtige her hos New Look til bare 100,-. *køb* <3
Skal der være til lidt pænere brug har Yours disse med lidt hæl på. Igen er det ikke stilethæl, men én man kan gå på. 250,- koster de. NU vil jeg ikke tale mere om vinter og koldt vejr! Lette, søde stofsko er SÅ gode til foråret og er fine med skinny jeans, strømpebukser, nederdel - you name it! Dorothy Perkins har til 70,- disse enkle stofsko med et lille snørebånd. De er så fine <3 Fra samme firma kommer de mere rå ørken-agtige boots. De er et fint alternativ til bikerstøvlen og holder en festival igennem! Til 220,- er de næstdyrest, men pengene er godt givet ud!

SÅ tror jeg vi nåede basis-garderoben igennem! Har jeg glemt noget? SÅ giv mig endelig besked :)

No comments:

Post a Comment

Follow my blog with Bloglovin